Середа, 17 липня 2024 13:31

Liebherr представив перший у світі великий колісний навантажувач на водні

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, компанія Liebherr нещодавно представила перший у світі великий колісний навантажувач L 566 H з водневим двигуном на своєму заводі в Бішофсхофені.

Це не перший досвід виробника у створенні водневої будівельної техніки. На виставці Bauma 2022 компанія Liebherr продемонструвала R 9XX H2 , гусеничний екскаватор, що працює на водневому двигуні H966.

У Liebherr стверджують, що електричні акумуляторні рішення підходять для машин вагою до 15 тонн, але воднево-поршневий двигун є оптимальним джерелом енергії для більшого обладнання вагою до 40 тонн із високими потребами в енергії.

Водневий двигун, який використовується в L 566 H, виробляється на заводі Liebherr у місті Булле, Швейцарія. Високоефективний двигун не виділяє парникових газів і майже не виділяє оксидів азоту.

Ще одна перевага полягає в тому, що інтерфейси можна порівняти з інтерфейсами дизельного двигуна – термічно та механічно – що є «значним кроком вперед у розробці сталого великомасштабного обладнання».

Хоча жодних специфікацій не було надано, машина базується на дизельному колісному навантажувачі Liebherr L 566.

Дизельна версія має робочу вагу від 23450 кг до 26450 кг і навантаження на перекидання від 12900 кг до 16100 кг. Максимальна місткість ковша становить 12 метрів кубічних.

У рамках розробки водневого колісного навантажувача Liebherr Bischofshofen співпрацює з Maximator Hydrogen, виробником водневих заправних станцій, щоб відкрити власну водневу заправну станцію — першу в землі Зальцбург.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, партнери працюють над розробкою мобільних заправних установок для будівельних майданчиків, особливо для віддалених місць, і машин, які не дуже мобільні.

 

 

 




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: