Вівторок, 24 травня 2022 10:45

Україна отримала нові канадські бронеавтомобілі

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, Сили оборони України отримали нові броньовані машини Senator Armored Personnel Carrier.

Бронемашини для перевезення особового складу передані Україні урядом Канади. Повідомлено, що Україна отримала вісім таких бронетранспортерів.

Машини Senator Armored Personnel Carrier виготовлені канадською компанією Roshel Defense Solutions. Компанія новий гравець на ринку, що дебютувала з автомобілем для спецоперацій під назвою Senator APC у 2018 році.

Машина має сталевий кузов та скло, здатне витримувати постріли з 50-каліберної зброї. Senator APC також має вибухозахищений кузов, тож він може витримати підрив гранати чи міни. Шини автомобіля оснащені системою Run Flat з підкачкою на ходу.

Автомобіль обладнано системою, котра може протидіяти хімічним, біологічним, радіологічним атакам, генеруючи чисте повітря усередині герметичної кабіни.

Тож 6-7 пасажирів та водій усередині бронемашини зможуть пережити, практично, будь-яку катастрофу.

Компанія не розголошує, на якій платформі збудована машина, зазначаючи лише, що вона від «важкої комерційної вантажівки» – можливо Ford F-серії.

В рух Senator APC приводиться 6,7-літровим турбованим дизелем потужністю у 330 к.с. та 750 Нм крутного моменту.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, Senator APC призначений винятково для правоохоронних служб та державних установ, причому кожен автомобіль чи партія машин виготовляються індивідуально, тому навіть орієнтовної вартості ніхто не називає.

 




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: