Понеділок, 25 квітня 2022 10:59

Німеччина передасть Україні 100 важких тягачів MAN

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, Міноборони Німеччини передасть сотню важких тягачів MAN HX81 для Сил оборони України.

Німецьке видання Bild у розпорядженні, якого є списки військових поставок для України, повідомило, що до переліку транспортних засобів включені повнопривідні автомобілі, броньовані вантажівки та автобуси, і майже 100 важких тягачів MAN HX81.

Тягачі призначені для швидкого перевезення важкої бронетехніки, зокрема і танків.

Загалом німецький список озброєнь на поставку Україні, містить транспортні засоби, особисте спорядження, датчики та засоби розвідки, боєприпаси, матеріально-технічне забезпечення, стрілецьку зброю та інше обладнання.

Водночас важкого озброєння серед нової партії допомоги від німців не буде.

В німецькому виданні зазначають, що загальна вартість усіх «консолідованих» німецьких озброєнь для України становить 307 мільйонів євро.

Тягачі MAN HX81 з колісною формулою 8х8, розроблені спільно з компанією Rheinmetall, були прийняті на озброєння збройних сил Німеччини у 2013 році.

Машини призначені для буксирування важких напівпричепів вантажопідйомністю до 73 т, в основному для перевезення німецьких основних бойових танків Leopard 2 різних модифікацій.

MAN HX81 має довжину 9,15 м та важить 27 тонн. Тягач має чотиримісну кабіну, яка може бути броньованою і важити близько 4,5 т.

Повна вага автопоїзда з вантажем може досягати 130 тонн.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, сам тягач розвиває швидкість до 88 км/год і має запас ходу у 800 км.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: