Четвер, 09 грудня 2021 09:46

У Харкові з’явився український електромобіль за 170 тисяч гривень

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, на вулицях Харкова помітили найдоступніший електромобіль в Україні.

Окрім ціни вітчизняний електромобіль, він ще й примітний тим, що за дуже помірної вартості, він 4-дверний та чотиримісний.

Це прототип компанії Vilkon Electric Vehicles. А сама модель, судячи з ґрат радіатора, називається Lulida. Беручи до уваги китайські написи на задніх дверях, перед нами переосмислений і перелицьований китайський електромобіль.

Але це на перший погляд. Насправді, як з'ясувалось, це спільний українсько-китайський проєкт. У Піднебесній виготовляють раму, кузов та інші деталі, а все, що стосується електрики та електроніки, робиться в Україні харківськими майстрами.

Відомо, що згідно із заявами української компанії, базова вартість 4-місного компактного електромобіля становитиме 170 000 грн. В даному разі запас ходу буде на рівні 100 км, але його можна збільшити до 200 км (з таким запасом ходу авто буде дорожчим).

При цьому модель не має кондиціонера (тільки пічка), зате є камера заднього огляду, мультимедіа, передні електросклопідйомники та ін.

Насправді ідея проєкту «Доступний електромобіль для України» в теорії може бути перспективною, особливо для використання такого авто в комерційних цілях (кур'єрська доставка тощо).

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, зарядка – від звичайної 220-вольтової розетки (6-7 годин), опціонально – швидка зарядка (3-4 години). Передбачається ще й версія із сонячними батареями.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: