Вівторок, 21 вересня 2021 11:32

Електровантажівки Volkswagen першими в світі отримають новітні акумулятори

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, можливості цих АКБ вже дозволяють стверджувати, що розпочинається нова ера електричної мобільності.

Бразильська компанія Volkswagen Caminhões e Ônibus, що є дочірнім підприємством Traton Group, першою в світі отримає абсолютно новий тип акумуляторної батареї. Йдеться про нове покоління акумуляторів японської компанії Toshiba з ніобій/титановими електродами.

Передбачається, що дальність дії електромобіля зросте, приблизно на 30 - 50%, і при цьому маса батареї залишиться на рівні існуючих аналогів. Тобто, нове покоління АКБ стане значно легше.

Другий дуже важливий аспект - це можливість ультрашвидкої зарядки. Якщо говорити про час зарядки, то він повинен скоротитися втричі, в порівнянні з сьогоднішніми кращими значеннями.

Екстраполюючи ці характеристики на поточну електричну модель Volkswagen e-Delivery, вийде, що транспортний засіб зможе проїхати близько 400 км на одній зарядці, а потім йому потрібно півгодини, щоб поповнити запаси енергії.

Чому саме бразильські Volkswagen першими в світі отримають суперАКБ? Відповідь криється в родовищах ніобію, який в цій батареї є головним компонентом. Річ у тім, що 92% світових запасів цього металу знаходиться в Бразилії.

Volkswagen Caminhões e Ônibus вже уклало угоду з місцевою компанією CBMM, яка сьогодні видобуває і переробляє Nb.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, якщо шедевральні характеристики нових АКБ дійсно виявляться такими оптимістичними, що ми зможемо впевнено говорити про реальну перспективу електричного автотранспорту.

 




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: