Вівторок, 21 вересня 2021 09:40

Caterpillar продемонстрував новий безпілотний самоскид

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, п'ять років тому Caterpillar Inc. дебютувала зі своїм 290-тонним кар'єрним самоскидом САТ 794 AC, а у цьому році компанія показала новий варіант моделі, оснащений системою автоматизованого управління.

Автономія сьогодні швидко розвивається в гірничодобувній промисловості. Її впровадження створює реальні умови підвищення безпеки і зростання продуктивності, а також зниження витрат.

Новий безпілотний САТ 794 AC розширює лінійку кар'єрних «роботів», куди вже входять інші моделі 789D, 793D, 793F і 797F.

САТ 794 AC оснащений автоматизованої технологією Cat MineStar. Вона забезпечує повну автономну роботу кар'єрного самоскида.

Систему автопілота інсталюють нині просто на заводі Caterpillar. Вона включає датчики, радари, камери, лідари, електронні контролери, і програмне забезпечення, які точно позиціонують транспортний засіб на місцевості і керує всіма цими компонентами разом з вузлами приводу.

Якщо порівнювати кар'єрний самохід з самоскидами, керованими віддаленими операторами, то, як повідомляють в компанії Caterpillar, продуктивність від використання «роботів» збільшується до 30%. Такі рішення дозволяють зменшити залежність від наявності професійних водіїв або операторів - вони просто не потрібні, а також забезпечити більш високе завантаження дорогого устаткування.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, перше розгортання нових автономних кар'єрних самоскидів САТ 794 АС відбудеться в Південній Америці.

 




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: