Понеділок, 22 червня 2020 13:05

Перевізники тестують додаток, що дозволяє уникати зупинок на світлофорах

Як стало відомо SpecMachinery.com.ua, ця технологія економить час, паливо, скорочує шкідливі викиди, а також зменшує знос шин і гальмівної системи.

Голландські транспортні компанії Vos Transport і Gist Nederland з 2019 року тестують електронну систему, яка дає можливість вантажівкам не зупинятися на червоне світло світлофора, повідомило видання ACTU-Transport Logistique. Передбачається, що нова технологія дозволить заощадити до 973 000 євро і скоротити на 1722 т викиди СО2 на рік.

Дана технологія працює в парі з технологією «розумних» світлофорів iVRI. 62 таких світлофора було встановлено в районі Девентер в центрі країни. Тут в промисловій зоні De Amert розташовується штаб-квартира Vos Transport і поблизу проходять автомагістраль А67 і національна дорога N279.

Компанія Vos Transport встановила додатки з новою системою на п'ять своїх вантажівок і готується оснастити незабаром ще 55 автомобілів. Нове регулювання світлофорів дозволило збільшити інтенсивність руху вантажних автомобілів на 10% в години пік і на 17% в решту часу дня.

Як роз'яснює розробник, світлофор, серед іншого, може віддавати пріоритет деяким учасникам дорожнього руху. Для того, щоб транспортні засоби могли використовувати систему «розумних» світлофорів, вони повинні бути підключені до спеціальному додатку через смартфон або навігаційну систему.

На першому етапі тестування «розумні» світлофори віддаватимуть пріоритет громадському транспорту, рятувальним службам і вантажним автомобілям компанії Vos Transport. На другому етапі випробувань до системи будуть підключені пішоходи і велосипедисти.

За розрахунками розробників програми, той факт, що дві вантажівки щодня уникають двох зупинок на червоне світло світлофора дає економію в 194,5 євро на рік і знижує викиди СО2 на 344,5 т.

Якщо 500 вантажних автомобілів уникають п'яти зупинок в день, то річна економія складе 973 000 євро, а викиди СО2 скоротяться на 1722 т.

Інша транспортна компанія – Gist Nederland, яка проводить випробування нової системи на півдні країни, прийшла до тих самих висновків. Вона вважає, що технологія «розумних» світлофорів iVRI також економить 6,1% палива на рік та скорочує фази гальмування вантажівок на 16,2%, що дає додаткову економію за рахунок зниження зносу гуми і гальмівної системи.

У найближчі роки Нідерланди планують замінити всі світлофори в країні на інтелектуальний варіант iVRI.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: