Четвер, 06 червня 2019 10:28

Michelin займеться тестами безпілотних вантажівок

Як стало відомо SpecMachinery.com.ua, французи уклали угоду зі шведським стартапом Einride.

Шинний виробник Michelin уклав угоду зі шведським стартапом Einride, що розробив безпілотну електровантажівку T/Pod, про початок тестування новинки на виробничих потужностях французької компанії у місті Клермон-Ферран. Передбачається, що вже в 2020 році автономну вантажівку випробовуватимуть на закритому полігоні Michelin, а згодом випробування продовжаться на дорогах загального користування.
В компанії Michelin кажуть, що на вантажний транспорт приходиться близько 7% глобальних викидів діоксиду вуглецю. Рішення компанії Einride у вигляді автономної електричної вантажівки дозволить почати рух в напрямку вирішення цієї проблеми.

Електричний автономний автомобіль T/Pod належить до четвертого класу автономних машин за класифікацією SAE. Це означає, що з більшістю дорожніх ситуацій машина може впоратись самостійно, без жодного втручання з боку людини. В машині навіть не передбачена кабіна, втім, у разі потреби «водій» може керувати машиною дистанційно.

T/Pod має запас ходу у 200 км та може пересуватись із максимальною швидкістю 80 км/год. Втім, на тестах, що проводились у Швеції швидкість машини обмежили позначкою 15 км/год.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: