Понеділок, 25 липня 2022 13:07

Польські танки PT-91 Twardy вже в Україні - передачу офіційно підтверджено

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, танк PT-91 Twardy - польська модернізація Т-72, який пройшов ремоторизацію, отримав нову систему управління вогнем та посилене бронювання

Польща спрямувала до України значну партію танків PT-91 Twardy, про це повідомив прес-секретар агенства озброєння Кшиштоф Платек (Krzysztof Płatek), без розкриття точної кількості та додаткових деталей чергового траншу польської допомоги.

«Пробіл у понад 200 танків Т-72, пробіл у певній кількості PT-91, щодо нього я не можу сказати кількість, буде заповнений повністю, і навіть з подвоєною силою, тому що це танки набагато вищого рівня якості», - повідомив Кшиштоф Платек.

До цього інформація про можливість передачі цих танків з'являлась лише у неофіційних джерелах, зокрема навіть були відео з переміщенням Польщею ешелону з цими машинами у бік України.

Також відомо, що Варшава, скоріш за все, не буде передавати всі наявні у неї PT-91 Twardy, як мінімум одразу. Але у всякому разі мова йде про значну кількість машин.

Слід нагадати, що це власна польська модернізація Т-72, які Польщі дістались після розпаду Варшавського договору.

Вона проводилась у 90-х роках, після чого танки продовжили проходити невеликі оновлення, зокрема шляхом встановленням тепловізійних прицілів.

Загалом цю машину відрізняє польський динамічний захист ERAWA, а також нова система управління вогнем DRAWA із тепловізором, лазерним далекоміром та балістичним обчислювачем.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, також поляки замінили 780-сильний радянський двигун В-46 на 850-сильний S-12U власного виробництва.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: