Понеділок, 25 липня 2022 14:03

Українці підбили ще один катер рашистів

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, на російську військову базу доставили пошкоджений Збройними Силами України протидиверсійний катер П-275.

Катер типу «Раптор» приписаний до Новоросійської військово-морської бази у Чорному морі.

Протидиверсійний катер П-275 швидше за все отримав пошкодження під час бойових дій біля українського острова Зміїний у травні. Для доставки на захоплений український острів особового складу та озброєння Росія використовувала десантні катери типу «Раптор» та катери типу БК-10. Однак, за деякими даними, це може бути свіже ураження, про що повідомив речник Одеської військової адміністрації Сергій Братчук.

Судячи з оприлюдненого фото, російський катер має пошкодження по центру корпусу, – між рубкою та кормою з правого борту. Місце пробоїни закрите брезентом.

П-275 – другий серійний катер проекту 03160 «Раптор» спущений на воду для проведення заводських ходових випробувань 17 червня 2014 року.

5 березня 2015 року він був прийнятий до складу Чорноморського флоту РФ до загону протидиверсійних сил та засобів Новоросійської ВМБ.

Патрульні катери проєкту «Раптор» – серія високошвидкісних патрульно-десантних катерів катерів прибережної зони.

Вони спроектовані КБ ОАО «Ленинградский судостроительный завод «Пелла» на основі шведських багатоцільових катерів CombatBoat 90 та фактично є ліцензійною версією шведського катера.

Катери призначені для патрулювання прибережних акваторій (затоках, лиманах, гирл річок) та акваторій військово-морських баз, проведення пошуково-рятувальних операцій, перекидання десанту в прибережній зоні морів, протоках і гирлах річок у світлий і темний час доби.

А також для висвітлення надводної обстановки та перехоплення маломірних швидкісних цілей та доставки чи евакуації груп СпН і морської піхоти

Раніше повідомлялось, що кількість швидкісних патрульних катерів проєкту «Раптор», які Росія втратила у травні може сягати 5 одиниць.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, загалом РФ побудувала, за відкритими даними, 17 одиниць таких катерів. З них на Чорноморському флоті служило 7 одиниць.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: