П'ятниця, 17 червня 2022 09:50

ЗСУ збили експериментальний російський дрон «Мерлин-ВР»

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, БПЛА «Мерлин-ВР» був продемонстрований лише у вересні 2021 року

Експериментальний російський розвідувальний БПЛА «Мерлин-ВР», який вперше публічно продемонстрували лише у вересні 2021 року, вже успішно знищено Збройними Силами України.

Світлини знищеного унікального дрона виклав у мережу волонтер Павло Кащук, який поздоровив бійців з дійсно унікальним трофеєм.

В РФ цей дрон, який «розроблений» в смоленському НДІ «Современных телекоммуникационных технологий», характеризували, як чергову «унікальну» розробку.

Її головною особливістю було використання «гібридного двигуна», що мало знизити шумність дрона при збереженні високої дальності польоту. Декларувалось, що БПЛА може знаходитись у повітрі до 10 годин та підійматися на висоту до 5 км.

Корисне навантаження дрона зазначалось на рівні 6,5 кг, що дозволяло його оснащувати потужними оптико-локаційними станціями.

Остання, до речі, судячи з фото, перебуває у стані, який дозволяє провести її аналіз на предмет використання іноземних комплектуючих та можливостей.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, використання цього дрона може свідчити про брак штатних засобів розвідки, або неможливість їх застосування через вразливості та вправні дії ЗСУ. Інакше знайти причини ризику експериментальним виробом доволі складно.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: