П'ятниця, 17 червня 2022 12:59

ВМС України двома ракетами уразили російський буксир «Василий Бех»

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, Сили оборони України завдали удару по російському буксиру, який віз на захоплений острів Зміїний озброєння та боєприпаси.

На борту буксира знаходився зенітний ракетний комплекс ЗРК «ТОР». Він призначений для вирішення завдань протиповітряної і протиракетної оборони.

«Василий Бех» транспортував на острів боєприпаси, озброєння та особовий склад окупаційних військ Росії.

«В акваторії Чорного моря було уражено буксир чорноморського флоту «Василий Бех», під час транспортування ним на острів Зміїний боєприпасів, озброєння та особового складу чорноморського флоту.

Навіть наявність на борту зенітно-ракетного комплексу «ТОР» не завадило Військово-Морським Силам України демілітаризувати російських загарбників», – зазначили у ВМС України.

Російський буксир було уражено двома ракетами. Можливо це перший випадок застосування Військово-Морськими Силами України у Чорному морі протикорабельних ракет Harpoon проти загарбників.

Побудований на судноремонтному заводі в Астрахані буксир «Василий Бех» водотоннажністю 1 605 тонн увійшов до складу Чорноморського флоту РФ у 2017 році.

Його екіпаж становить 26 осіб, також на борту судна є 36 місць для додаткового персоналу.

Нещодавно міністр оборони Олексій Резніков повідомив, що Україна вже посилила власну берегову оборону протикорабельними комплексами з ракетами Harpoon.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, також стало відомо, що Україна отримає від Сполучених Штатів Америки два берегові ракетні комплекси Harpoon. Мова йде про новий тип пускових установок, яких немає на озброєнні самих США.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: