Четвер, 16 червня 2022 10:49

Елітний підрозділ Сил оборони України отримав нові бронемашини

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, на Харківщині український спеціальний підрозділ KRAKEN озброїли броньованими машинами Alvis 4.

Фотографію з бронемашинами у складі підрозділу оприлюднив Юрій Мисягін. Передані бронемашини отримали розпізнавальні знаки у вигляді українських прапорів та символіки спецпідрозділу KRAKEN.

Цей спецпідрозділ веде бойові дії проти рашистів у Харківській області.

Броньовані автомобілі Alvis 4 прибули до України у травні 2022 року від Естонії. Цей тип бронеавтомобілів залучали до миротворчих операцій у Південній Африці та Косово.

На перший погляд, машина нагадує дещо громіздкий, але звичайний бронетранспортер, але вона розроблялася не лише як БТР, а і як машина із протимінним захистом для операцій у районах, де можливі наземні міни.

Alvis 4  був розроблений після серії машин із протимінним захистом, спеціально створених для протидії умовам протимінної війни, які колись переважали вздовж кордонів Південної Африки та в колишній Родезії.

Має броньовану нижню частину із похилими пластинами, призначеними для відбиття сильного вибуху міни від машини.

Сталева верхня частина корпусу може бути броньована практично відповідно до вимог, але зазвичай тільки стійка до вогню зі стрілецької зброї та уламків боєприпасів.

В салоні командир і водій сидять пліч-о-пліч, а військовослужбовці розташовуються у безпосередній близькості ззаду; вхід на всі позиції здійснюється через задні двері.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, командир має люк у даху, над яким за потреби може бути встановлений кулемет. Усі пасажири забезпечені куленепробивними вікнами.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: