Вівторок, 25 серпня 2020 17:33

ЗСУ отримали партію станцій радіоелектронної боротьби

Як стало відомо SpecMachinery.com.ua, новітні вироби Р-330КВ1М здатні блокувати роботу більшості сучасних короткохвильових радіостанцій на відстанях у сотні кілометрів.

ДП «ЦКБ «Протон», що входить до складу ДК «Укроборонпром», передало ЗС України партію автоматизованих станцій радіоперешкод короткохвильового радіозв’язку Р-330КВ1М. Про це повідомила прес-служба концерну з посиланням на директора підприємства Олега Вотякова.

Перший серійний зразок цієї станції радіоелектронної боротьби «Протон» поставив до ЗСУ у липні 2019 року. За результатами його бойової експлуатації фахівці конструкторського бюро провели роботи з модернізації окремих вузлів станції, які суттєво підвищили її тактико-технічні можливості.

«Удосконалення основних параметрів дозволяє значно поліпшити виявлення та місцевизначення ворожих джерел радіовипромінювання, збільшити відстані постановки завад для дезорганізації радіозв’язку противника. Новітні вироби Р-330КВ1М здатні блокувати роботу більшості сучасних короткохвильових радіостанцій на відстанях у сотні кілометрів», – розповів директор «Протону».

ЦКБ «Протон» спеціалізується на розробленні та виготовленні засобів спеціального радіозв’язку. Це підприємство увійде до холдингу радарних систем, який планують створити в Укроборонпромі у рамках корпоратизації концерну.

«Протон» виробляє автоматизовані станції радіоперешкод короткохвильового радіозв’язку Р-330КВ1М; пристрої радіомоніторингу систем зв’язку КХ-діапазону Р-677; радіомодеми передачі даних по КХ радіоканалам, цифрові радіоприймачі КХ-діапазону К410, вузькосмугові пристрої радіомоніторингу УКХ-діапазону, панорамні пристрої радіомоніторингу УКХ-діапазону.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: