Середа, 13 березня 2019 16:15

Україна та Франція запустять спільне виробництво засобів радіоелектронної боротьби

"Науково-виробничий комплекс "Іскра", що входить до складу державного концерну "Укроборонпром", очікує цього року запустити спільне з французькою компанією Thales виробництво засобів радіоелектронної боротьби, а також з ще однією закордонною компанією буде створювати новий зразок багатофункціональної станції.

Про це повідомив директор «Науково-виробничий комплекс «Іскра» Юрій Пащенко – передає unian.ua.

«Цього року підприємство освоїло новий напрям – контрбатарейні радари. Зараз йдуть держвипробування і повним ходом йде підготовка до серійного виробництва. Також з нами співпрацює в галузі засобів радіоелектронної боротьби французька компанія Thales. Ми очікуємо, що в цьому році ми будемо мати спільне виробництво сучасних зразків, які за своїми тактико-технічними характеристиками перевищують багато існуючих», - сказав він. Пащенко зазначив, що налагодити роботу по розробці засобів радіоелектронної боротьби вдалося завдяки конструкторам з підприємства «Топаз». «Ми опанували новий напрям – засоби радіоелектронної боротьби. Для цього ми взяли на роботу конструкторів, який приїхали з окупованої території з підприємства «Топаз». Забезпечили їх житлом та гідною зарплатою», - підкреслив він.

Пащенко повідомив, що підприємство «Іскра» налагодило співпрацю з ще однією закордонною компанією за контрбатарейним радарам.

«За контрбатарейним радарам у нас є співпраця зі світовим гігантом, обсяги продажу військової техніки якого перевищує в чотири рази всі обсяги української військової промисловості. Наш аванпроект, який ми запропонували для розробки, вони прийняли. Тому будемо разом створювати новий зразок контрбатарейного засобу та оглядової радіолокаційної станції. Так званої багатофункціональної станції», - зазначив він.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: