Четвер, 28 лютого 2019 20:53

Барс-8 завершив програму державних випробувань

Бронеавтомобіль «БАРС-8» розроблений українською автобудівною компанією «Богдан Моторс» відповідно до стандартів світових аналогів з урахуванням вимог Збройних сил України успішно завершив програму державних випробувань, яка тривала понад два роки.

Протягом випробувань ББМ «БАРС-8» успішно пройшла усі етапи – ходові випробування, проходження бродів, подолання бездоріжжя, підйомів та спусків, зручність десантування, ведення вогню, випробування підривом, балістичну стійкість та ряд інших важливих тестів. 

«БАРС-8» став другою ББМ в Україні після бронеавтомобіля «Козак-2» (НВО «Практика»), яка пройшла державні випробування. 

У своєму складі «БАРС-8» має шасі підвищеної прохідності з колісною формулою 4×4 з 6,7-літровим турбодизельним двигуном Cummins, броньований протимінний і балістичний захист за стандартом STANAG 4569 Level 2 та системи забезпечення життєдіяльності екіпажу. Конструкцією бронеавтомобіля передбачено встановлення систем пуску димових гранат, засобів зв’язку та навігації, приладів нічного та денного спостереження, системи регулювання тиску в шинах, системи пожежогасіння моторного відділення, засобів маскування, протиосколкового підбою корпусу, автономної кліматичної системи. 

Сімейство спеціальних броньованих машин на базі «БАРС-8» передбачає можливість встановлення різних бойових модулів та озброєння. 

Основною сферою використання «БАРС-8» є забезпечення підрозділів Збройних сил України при веденні ними бойових дій. Машина також може бути задіяною для транспортування особового складу, перевезення вантажів в умовах бойових дій, виконання тактичних завдань та охорони блокпостів, використання в якості медичного евакуаційного транспорту. 

Пасажиромісткість базового автомобіляскладає до 10 осіб в повномуспорядженні. Особливістьконструкціїброньованого авто забезпечуєкомфортнупосадку та десантування екіпажу та десанту через широкібокові і заднідвері. Також передбачена можливість евакуації через люк на даху. 

За підсумками держвипробувань «Богдан Моторс» постачатиме броньовики Збройним силам України та просуватиме бронеавтомобіль на зовнішніх ринках.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: