Вівторок, 08 січня 2019 10:03

Новий морський рятувальний вертоліт отримав «добро» на польоти

Льотчики морської авіаційної бригади здійснили перші польоти на вертольоті Ка-226, який із недавнього часу включений у склад з’єднання.

Нагадаємо, що цей вертоліт був придбаний і завезений в Україну більше ніж десять років тому для Державної служби з надзвичайних ситуацій. Однак із моменту будівництва вертоліт досі не експлуатували, він перебував на зберіганні на Львівському державному авіаремонтному заводі.

8 червня цього року вертоліт урочисто передали в експлуатацію командиру 10-ї авіаційної бригади Військово-Морських Сил Збройних Сил України і вже через кілька днів його доставили бортом транспортного літака Іл-76 на аеродром «Кульбакине».

Льотчики й інженерно-технічний персонал бригади відзначають, що новий вертоліт досить простий в експлуатації та обслуговуванні. Він набагато економічніший своїх попередників.

Також у командуванні бригади розповіли: планують використовувати нову машину для санітарних перевезень. Вертоліт може транспортувати двох тяжкопоранених на ношах у супроводі медпрацівника – для цього є все необхідне медичне обладнання. Крім того, для доставки пораненого на борт вертольота необов’язково здійснювати посадку, можна скористатися лебідкою.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: