Середа, 28 серпня 2024 19:08

Артилерія морпіхів отримала вітчизняні САУ «Богдана» на шасі Tatra

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, артилерійські підрозділи морської піхоти озброїли колісними самохідними установками «Богдана» українського виробництва.

На знімках демонструється процес навчання на полігоні військовослужбовців на вітчизняних артилерійських установках.

Під час цих тренувань артилеристи готуються до виконання бойових завдань з ураження ворожих цілей на полі бою.

Для цього вони відпрацьовують розгортання на вогневій позиції, наведення на ціль, а потім швидке згортання та переміщення на іншу позицію.

Такі навички необхідні обслузі САУ, зокрема, щоб після здійснення пострілів не потрапити під контрбатарейний вогонь супротивника і безпечно покинути район виконання бойового завдання.

Українські колісні САУ «Богдана» калібру 155 мм дедалі частіше можна побачити на фото і відео військових частин Сил оборони.

Згідно з офіційною заявою Президента України Володимира Зеленського, в травні цього року українська оборонна промисловість вийшла на темпи виробництва 10 самохідних гаубиць «Богдана» на місяць.

Варто зазначити, що останні версії 155-мм колісних гаубиць 2С22 «Богдана» надходять з досилачем снарядів.

Як шасі для них наразі використовують доброньовані в Україні вантажівки Tatra Phoenix 8×8 або Tatra T815 з чеською бронекабіною Puma L2 Long.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, також в Україні розробляється причіпна гаубиця на основі артилерійської частини САУ «Богдана». Про роботу над такою системою вперше стало відомо ще в листопаді торік.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: