Понеділок, 29 липня 2024 10:55

225 ОШБ озброїли бойовими машинами Marder

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, воїни 225-го окремого штурмового батальйону отримали на озброєння німецькі бойові машини піхоти Marder 1А3.

Ймовірніше за все, підрозділ отримав партію із 20 машин, що були передані Німеччиною в липні цього року.

Таким чином 225 ОШБ став четвертим підрозділом Збройних сил, що отримав на озброєння ці бойові машини піхоти. Вони також активно використовуються 25-ї повітрянодесантною, 82 десантно-штурмовою, а також, віднедавна, 100 механізованою бригадою ЗСУ.

Загалом, згідно з публічними підрахунками проєкту Оryx, Німеччина спільно з Данією передала 120 бойових машин Marder та готує ще 20 одиниць до відправки.

Перед відправкою до України вживані німецькі БМП проходять капітальний ремонт та модернізацію. Відповідні роботи ведуться на підприємствах Rheinmetall в Унтерлюсі та Кассель.

Минулого місяця Rheinmetall налагодила процеси ремонту і обслуговування машин в Україні на місцевих підприємствах. Це має суттєво скоротити логістику та спростити процес відновлення пошкодженої техніки.

В квітні цього року 225-ий ОШБ було посилено батальйонним комплектом бронемашин українського виробництва.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, воїни отримали на озброєння 15 автомобілів класу MRAP «Козак-2М1» та 25 бронемашин «Козак-5» виробництва компанії НВО «Практика».

 




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: