Неділя, 28 липня 2024 11:09

В ЗСУ дозволили експлуатацію вітчизняної мобільної автомайстерні

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, Міноборони офіційно дозволило експлуатацію у Збройних Силах України нової мобільної авторемонтної майстерні українського виробництва.

Зазначається, що ця майстерня розроблена фахівцями одного з підприємств вітчизняного оборонно-промислового комплексу.

«Новий зразок мобільної автомайстерні відзначається компактністю та значно кращою маневреністю, порівняно з існуючими пересувними майстернями на шасі застарілих радянських вантажівок ЗІЛ-131», – наголосили у Міноборони.

Нова ремонтна майстерня може бути встановлена на шасі різних моделей пікапів від світових виробників.

Вона здатна вирішувати питання поточного ремонту та обслуговування автомобільної та бойової техніки підрозділів рівня рота-батальйон.

Ремонтна майстерня укомплектована інструментами та обладнанням для виконання шиномонтажних, зварювальних, автослюсарних робіт.

Також за допомогою майстерні можна заряджати автомобільні акумулятори завдяки спеціальному пристрою, а також виконувати діагностичні роботи з використанням спеціалізованого комп’ютерного обладнання.

Крім того, вона обладнана краном-стрілою з вантажопідйомністю 500 кілограмів і лебідкою з тягловим зусиллям у 5 тонн.

У Міноборони зазначили, що певна кількість таких мобільних майстерень на шасі пікапів, вже передана бойовим підрозділам Сил оборони України.

Загалом за перше півріччя поточного року Міністерство оборони допустило до експлуатації у Силах оборони України понад 20 зразків легкого транспорту. Техніка призначена для пересування пересіченою місцевістю та виконання завдань на воді.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, зокрема, серед нових зразків є багі, мотоцикли з електродвигунами та двигунами внутрішнього згорання, а також чотири- та шестиколісні квадроцикли і гексоцикли.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: