Понеділок, 17 червня 2024 09:37

У Черкасах створили багатофункціональний наземний дрон

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, у Черкасах для військових запустили виготовлення наземних дронів на гусеничному ходу.

Майстри розповіли виданню «Суспільне», що їх дронами можна заміновувати територію, підвозити припаси та вивозити поранених.

Базовими кресленнями для збирання дронів поділилися партнери. Решту деталей для додаткового функціонала розроблювали самі інженери.

Зокрема інженери розробили модульний мінер, який встановлюється на безпілотний дрон для мінування території.

З дрона для замінування, він може трансформуватися на евакуаційний. Для цього до нього під’єднують причеп, відкидають борти та вкладають ноші.

Заявлено, що дальність керування до двох кілометрів. Заряду батареї вистачає до восьми годин, але до чотирьох за максимального навантаження.

Максимальна швидкість становить десять кілометрів на годину.

«Вага наземного дрона до 200 кілограмів і корисне навантаження таке саме — 200. Але якщо зачепити причіп, то теж можна додати дві сотні кілограмів», – розповідають майстри.

Скласти один такий дрон за наявності всіх деталей, інженери можуть менш ніж за тиждень.

Керівник виробництва Василь Савісько розповів про собівартість наземного дрона:

«З урахуванням заробітної плати, оренди, податків та деталей, то роботи будуть коштувати від чотирьох з половиною тисяч до шести тисяч доларів», – розповів керівник виробництва Василь Савісько.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, нещодавно стало відомо, що Сили оборони України також почали експлуатацію наземного багатофункціональної роботизованої платформи ARK-1 від учасників Brave1.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: