Четвер, 20 червня 2024 09:46

IVECO презентувала новий бронетранспортер

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, італійська компанія IVECO Defence Vehicles представила варіант бронетранспортера SuperAV на виставці озброєння Eurosatory у Парижі.

Виробник презентував новий варіант бронетранспортера-амфібії SuperAV, на який був встановлений бойовий модуль Hitfist 30UL від компанії Leonardo.

Модуль оснащений 30-мм гарматою під 30×173 мм боєприпас, а сама гармата отримала індекс «30-mm X-Gun». Її використання планується як на бронетехніці, так і на інших платформах завдяки своїм невеликим габаритам.

Слід наголосити, що машина позиціюється виробником саме як бронетранспортер та комплектується водометами для долання водойм. Своєю чергою, варіант БМП, відомий як SuperAV Land не має водометів та відповідно можливості плавати.

Особливість бойового модуля для SuperAV полягає у його невеликій вазі (1400 кг) та габаритах, що забезпечує можливість його використання без зменшення кількості екіпажу та десанту бойової машини.

Боєкомплект до гармати складається зі 150 снарядів в ізольованій укладці, окрім цього до неї доступна велика номенклатура боєприпасів від підкаліберних до програмованих для ураження повітряних цілей.

Перезаряджання гармати можливе без покидання машини. Модуль має 2-й рівень захисту STANAG, який забезпечує невразливість стальних пластин до бронебійних куль 7.62×39 мм з 30 метрів.

Завдяки використанню сучасних прицілів з тепловізором, є можливість здійснювати прицільну стрільбу вночі та при поганій погоді.

Денний приціл на модулі здатний виявляти, розпізнавати та ідентифікувати цілі на відстані 13,4, 6,5 та 3,7 км відповідно. Водночас тепловізор здатний виявляти, розпізнавати та ідентифікувати цілі на відстані 11,4, 7,4 та 3 км відповідно.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, модуль оснащений лазерним далекоміром з максимальною дальністю вимірювання до 12 км.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: