Субота, 15 червня 2024 09:56

Німеччина передасть Україні ще три HIMARS

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, Міністерство оборони Німеччини оголосило новий пакет військової допомоги для України, до якого увійшли реактивні системи HIMARS.

В рамках нового пакета військової допомоги Німеччина передасть Україні доволі велику кількість озброєння, серед якого будуть танки, БМП, інженерна техніка, а також артилерія.

У межах цього пакета Україні буде передано три реактивні системи залпового вогню HIMARS, які раніше Німеччина не передавала.

Серед броньованої техніки буде передано 20 БМП Marder 1A3, 10 танків Leopard 1A5, а також інженерні броньовані машини, БРЕМ Bergepanzer 2 – 1 одиниця, броньована інженерна WiSENT 1 MC – 4 одиниці, мостоукладач Biber – 2 одиниці та гусенична інженерна машина Pionierpanzer 2A1 Dachs – 2 одиниці.

Також до нового пакета військової допомоги увійшли зенітно-ракетні системи, серед яких 1 батарея ЗРК середньої дальності IRIS-T SLM, а також дві пускові установки IRIS-T SLS, які вже були передані Україні.

Окремо треба зазначити, що в рамках військової допомоги Німеччина передасть Україні три комплекти бортових систем протиракетного захисту для гелікоптерів і літаків AMPS.

Ця система являє собою набір датчиків, які встановлюють на літальний апарат та забезпечують раннє виявлення запуску ракети (MILDS), розширений блок керування та відображення (ACDU) та активну систему підтвердження цілі (MACS), котра визначає дальність і швидкість виявлених ракет і усуває помилкові попередження датчиків.

Окрім цього, до списку військової допомоги увійшли:

155-мм боєприпаси – 21 тисяча одиниць;

антидронові глушилки – 4 одиниці;

боєприпаси до вогнепальної зброї – 4 000 000 одиниць;

штурмові гвинтівки MK 556 – 100 одиниць;

автоцистерни Mercedes-Benz Zetros – 16 одиниць;

гвинтівки CR 308 – 100 одиниць;

снайперські гвинтівки HLR 338 – 85 одиниць;

прилади нічного бачення – 100 одиниць;

боєприпаси до снайперських гвинтівок HLR 338 – 180 тисяч;

боєприпаси до БМП Marder та танка Leopard 1;

IT-обладнання;

човни;

матеріали для знешкодження вибухонебезпечних предметів.

Передача HIMARS відбувається в рамках термінового продажу Україні цих реактивних систем, який був оголошений на початку травня 2024 року.

Тоді уряд Німеччини взяв на себе зобов’язання профінансувати закупівлю та передачу Україні трьох реактивних систем залпового вогню вартістю 30 мільйонів доларів.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, передача цих систем відбудеться в рамках пакета військової допомоги від Німеччини, який був оголошений 14 червня 2024 року.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: