П'ятниця, 14 червня 2024 10:26

Канада відправила до України першу партію нових бронетранспортерів

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, до України з канадського міста Лондон відправили партію нових бронетранспортерів LAV 6.0 ACSV.

В уряді Канади розповіли, що відправили перші чотири з 50 нових броньованих машин бойової підтримки.

Спершу бронемашини вирушать до країн Європейського Союзу, щоб українських військових навчили ними користуватися.

«Україна повинна перемогти у цій війні, і Україна може розраховувати на підтримку Канади до самої перемоги. Канада пишається тим, що надає Україні новий парк найсучасніших броньованих машин для захисту її відважних військовослужбовців», — розповів міністр національної оборони Канади Білл Блер

Десять бронетранспортерів ACSV з цієї угоди будуть у санітарній версії для перевезення поранених.

«Ці надсучасні броньовані машини виконуватимуть широкий спектр функцій на полі бою, включаючи транспортування військ, медичну евакуацію. Вони забезпечують високий рівень маневреності та захисту екіпажу і вантажу. Санітарний варіант ACVS оснащений медичним обладнанням», — розповіли в уряді Канади.

Очікується, що нові ACSV потраплять на фронт не раніше осені 2024 року, оскільки планується провести комплексне навчання з керування та обслуговування цих машин.

Деякі українські підрозділи вже мають досвід експлуатації цих бронетранспортерів, оскільки у грудні 2022 року ACSV був помічений у складі ЗСУ.

У канадському міноборони нагадали, що ці машини є частиною парку найсучасніших броньованих машин, які Канада передає Україні.

Прем’єр країни Джастін Трюдо під час візиту президента Володимира Зеленського у вересні 2023 року заявив, що Оттава протягом трьох років інвестує 650 млн доларів, щоб надати Україні 50 броньованих машин власного виробництва.

Загалом у межах проєкту ACSV уряд Канади інвестує приблизно 2 млрд доларів США в поставку 360 таких машин канадській армії.

Бронетранспортери LAV 6.0 ACSV — це сучасні колісні броньовані машини з колісною формулою 8х8, розроблені на модернізованій базі БМП LAV 3.

Нові машини отримали поліпшений рівень захисту, який здатний тримати кулеметні кулі калібру 14,5 з усіх боків.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, також були встановлені нові системи огляду, дистанційно керовану ЗПУ Protector RWS, новий двигун потужність 450 к.с., що дозволяє розігнати машину по трасі до 100 км/год, а бездоріжжям — до 40 км/год.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: