Четвер, 13 червня 2024 12:49

Литва передає Україні партію бронетранспортерів М113

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, уряд Литви погодив передачу чотирнадцяти гусеничних бронетранспортерів М113 для потреб Сил оборони України.

Очікується, що бронетранспортери прибудуть в Україну впродовж тижня.

Передані бронетранспортери призначені для посилення можливостей Збройних Сил України з розмінування і є внеском Литви в Коаліцію з розмінування на чолі з Ісландією.

Метою коаліції з розмінування є об’єднання та координація існуючої та майбутньої підтримки з боку країн-донорів як у сфері бойового, так і гуманітарного розмінування.

Передача бронетранспортерів була ініційована Міністерством національної оборони та Збройними силами Литви.

Нещодавно стало відомо, що уряд Литви виділить майже 10 мільйонів євро на реабілітацію українських військових.

Кошти Фонду розвитку співробітництва та гуманітарної допомоги призначені для реалізації трьох проєктів.

Серед напрямів фінансування — реконструкція Центру реабілітації спинних травм на базі Дніпровського державного університету та реконструкція реабілітаційного центру «Нескорені».

Крім того, уряд Литви направить кошти на зміцнення інституцій та організацій, що працюють у сфері реабілітації та реінтеграції в Україні.

Раніше повідомлялося, що литовський уряд підготував фінансовий пакет для закупівлі радіолокаційних станцій для України в межах німецької ініціативи протиповітряної оборони.

Пакет вартістю 13,5 мільйонів євро забезпечить закупівлю відповідних радіолокаційних станцій, які посилять радіолокаційне покриття території України.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, у межах цього фінансового пакета буде придбано чотири радіолокаційні станції. Офіційно не повідомляється, яку саме модель радара передадуть Україні.

 

 

 




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: