Неділя, 07 квітня 2024 10:34

Литва передала Україні командно-штабні машини М577

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, Литва продовжує надавати військову підтримку Україні та нещодавно відправила в Україну командно-штабні машини М577.

У міністерстві оборони Литви розповіли, що техніка вже прибула в Україну. Машини КШМ призначені для забезпечення радіозв’язку та управління у тактичній ланці сухопутних військ.

Військова підтримка від Литви на даний момент включає різну зброю, боєприпаси, безпілотники, засоби боротьби з дронами, навчання солдатів та ремонт важкої техніки.

Нагадаємо, у 2022 році Литва вже передавала Україні командно-штабні машини.

У 2016 році Литва закупила 168 німецьких бронетранспортерів М577 з арсеналу армії Німеччини, витративши на це в цілому 1,6 мільйона євро.

Згідно з договором, литовська армія отримувала командно-штабні бронетранспортери М577 кількома партіями протягом наступних двох років.

У комплекті з машинами Бундесвер передав литовським партнерам також запасні частини, інструменти для технічного обслуговування та спорядження для екіпажу.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, у 2019 році німецьке підприємство «FFG Flensburger Fahrzeugbau Gesellschaft mbH» виграло тендер, організований Агентством підтримки НАТО (NSPA) на модернізацію 22 бронетранспортерів M577 Збройних сил Литви.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: