Середа, 10 квітня 2024 09:53

Rheinmetall передасть Україні 20 додаткових БМП Marder

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, Федеральний уряд Німеччини доручив компанії Rheinmetall постачити Україні 20 додаткових бойових машин піхоти Marder в межах військової допомоги.

Замовлення на поставку БМП Marder у варіанті 1А3 було розміщене в березні 2024 року.

При цьому точну вартість замовлення у німецькій компанії не розголошують, але зазначають, що йдеться про «двозначне число у мільйонах євро». Постачання цієї партії БМП заплановане на 2024 рік.

У Rheinmetall повідомили, що натепер уже передали тризначну кількість БМП Marder Збройним Силам України.

Версія 1A3 Marder, яку зараз замовлено до передачі, серед іншого має вбудовані лазерні далекоміри, які забезпечують ефективне й точне ураження цілей.

«Компанія вже поставила перші 20 таких бойових машин в Україну від імені уряду Німеччини в березні 2023 року. Відтоді було поставлено ще кілька партій, кожна двозначним числом», – розповіли у Rheinmetall.

Компанія передає вживані сухопутними силами Німеччини БМП Marder 1A3, які проходять капітальний ремонт. Відповідні роботи ведуться на підприємствах Rheinmetall в Унтерлюсі та Кассель.

Ще навесні 2022 року німецька оборонна компанія за власною ініціативою розпочала капітальний ремонт Marder для майбутньої передачі Україні.

Перша партія з 20 машин цього типу відправилась до України 21 березня 2023 року. Крім того, у червні 2023 року компанія передала 20 додаткових БМП Marder 1A3.

У вересні торік стало відомо, що Rheinmetall поставить ЗСУ 40 додаткових бойових машин піхоти Marder у варіанті 1А3, замовлених урядом Німеччини у серпні 2023 року.

З повідомлення на офіційному сайті німецького уряду в грудні торік стало відомо, що Німеччина передасть Україні більше БМП Marder, ніж про це повідомлялося раніше.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, країна на той час профінансувала або передала Україні 120 бойових машин піхоти Marder 1А3 – 40, які були передані компанією Rheinmetall після ремонту. Решта 80 одиниць, надійшли зі складу сухопутних сил ФРН.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: