Понеділок, 18 березня 2024 12:40

Естонський фонд передасть для ЗСУ цікаві всюдиходи

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, волонтери з естонського фонду працюють над оснащенням українських військових всюдиходами Sisu Nasu.

У фонді SAB UA розповіли, що планують оснастити Сили оборони 4 всюдиходами Sisu Nasu.

Перший всюдихід Sisu Nasu вже працює на фронті декілька місяців. Його передали в 48-й окремий штурмовий батальйон імені Номана Челебіджіхана.

«Один передали, він працює у 48 ОШБ. Плануємо загалом не менше чотирьох», – розповіли у фонді.

Волонтер Аркадій Бабченко, який допомагає фонду, розповів, що другий плаваючий всюдихід передадуть українським морпіхам на напрямок Кринок на Херсонщині.

«Не на сам плацдарм, звичайно, він по воді надто повільний, але для підвезення та евакуації по весняних плавнях техніки краще просто не придумаєш», – розповів Аркадій Бабченко.

У фонді розповіли, що Sіsu Nasu NA-140BT коштуватиме їм 21500 євро.

Фінський гусеничний всюдихід підвищеної прохідності Sіsu Nasu NA-140BT призначений для перевезення військ і обладнання по піску, снігу і через болотисту місцевість, що вкрай необхідно для морпіхів.

Sisu Nasu NA-140BT доволі новий, він випускався з 1986 по 1991 рік. Стандартно оснащується бензиновим двигуном Rover 3,5 V-8 (142 кВт/280 Нм).

Екіпаж складає 5 людей у передній частині та 12 осіб у задній частині. Тобто всюдихід здатен доставити 16 бійців до потрібної точки та потім повернутися назад.

Це не перші Sisu, які передають українським військовим. У 2023 році шведські волонтери з Human Rescue Sweden передали Силам оборони два SISU NA-110, які обладнані для перевезення поранених.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, максимальна швидкість переданих медичних Sisu доходить до 65 км/год на суші та 6 км/год у воді, маса 5 тонн, повний привід на усі 4 гусені. Машини частково броньовані, кабіна обшита кевларом.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: