Вівторок, 19 березня 2024 11:28

Бельгія передасть боєприпаси та бронетехніку для України

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, уряд Бельгії погодив новий транш військової допомоги до якого увійде бронетехніка, а також артилерійські боєприпаси для України.

Рада міністрів Бельгії схвалила оборонну допомогу вартістю у 412 мільйонів євро, що включає боєприпаси, багатоцільові, а також броньовані медико-евакуаційні машини.

Перший пакет військової допомоги у розмірі 32,9 млн євро є спільною ініціативою країн Бенелюксу.

В рамках співробітництва уряди Бельгії, Нідерландів і Люксембургу домовилися придбати розвідувальні безпілотники невідому кількість броньованих санітарних машин, котрі перед передачею будуть модернізовані.

Крім того, на суму у 373,1 млн євро Україні буде передано артилерійські боєприпаси. Частина з них буде взята напряму із запасів міністерства оборони Бельгії, а решта придбана шляхом міжнародних групових закупівель у різних компаній.

У повідомленні також зазначається, що міністерство оборони Бельгії нарешті поставить в Україну близько 300 броньованих тактичних машин Lynx.

Також в рамках пакету Бельгія зобов’язалась передати разом з Нідерландами третій морський мінний тральщик класу Alkmaar.

Бельгія передасть корабель Narcis, провівши перед цим технічне обслуговування, щоб забезпечити його повну готовність до служби у ВМС України.

Разом вартість зазначеної вище допомоги становить 412 мільйонів євро, завдяки чому у 2024 році фінансова підтримка Бельгією України досягне 575,7 мільйонів євро.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, окрім залучення власних коштів Бельгія також розглядає можливості аби залучити отримані із заморожених російських активів 1,7 млрд євро для фінансування оборонних потреб України.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: