Понеділок, 04 грудня 2023 09:47

В Україні вироблятимуть німецьку бронетехніку

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, німецький оборонний концерн Rheinmetall AG планує запустити виробництво своєї бронетехніки на території України у 2024 році.

Про це повідомив в інтерв’ю WirtschaftsWoche генеральний директор концерну Армін Паппергер.

На підприємстві хочуть виробляти колісні бронетранспортери Fuchs і гусеничні бойові машин піхоти Lynx.

Очільник німецького концерну сказав, що очікує укладення відповідної угоди з Україною на  початку наступного року.

Після підписання контракту, за планом перші Fuchs вийдуть з конвеєра протягом 6–7 місяців, а перший Lynx протягом 12–13 місяців.

Паппергер пояснив, що виробництво бронетранспортерів Fuchs в Україні стане можливим з кінця літа 2024 року, а виробництво БМП Lynx може початися влітку 2025 року.

«Перші десять бронемашин Lynx вже виготовляються тут, у Німеччині чи в Угорщині, у співпраці з Україною. Після фази нарощування ми повинні мати можливість виробляти значну кількість цих бойових машин повністю в Україні», – сказав він.

За його словами, уряд Німеччини вже дав сигнал, що експорт в Україну цієї бронетехніки буде дозволено.

Гендиректор Rheinmetall пояснює незвично короткий час виконання тим, що співпраця просунулася добре.

Німецький концерн вже є найбільшим партнером України в ОПК. У 2022 році група отримала замовлення на суму близько 900 мільйонів євро, а в 2023 році обсяг замовлень зріс приблизно до двох з половиною мільярдів євро.

«І наступного року їх точно буде більше», – прогнозує Паппергер. Крім того в Україні вже налагоджено обслуговування німецької бронетехніки, для чого українські фахівці пройшли підготовку в Німеччині.

Rheinmetall і «Укроборонпром» утворили спільне підприємство, для ремонту та підтримки у боєздатному стані бойової техніки переданою Німеччиною, а також іншими західними партнерами.

KF41 Lynx – важка бойова машина піхоти (БМП), маса якої становить близько 44 тонн, представлена Rheinmetall в 2018 році.

Її основне озброєння – башта Lance з 30 або 35-мм гарматою та пусковою установкою для протитанкових ракет, яка може бути оснащена відповідно до вимог замовника.

Довжина KF41 – 7,7 м, ширина – 3,6 м, висота – 3,3 м. Максимальна швидкість – 70 км/год, запас ходу по паливу – понад 500 км. Екіпаж – 3 людини, десант – до 9 бійців. БМП захищена від 30-мм снарядів в лобовій проекції та від 14,5 мм – у бокових.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, дно машини гарантує захист від вибуху еквівалентом 10 кг тротилу. Силова установка БМП – 1470 сильний двигун Liebherr D9612, який дозволяє розвивати швидкість 70 км/год. Запас ходу по трасі – 500 км.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: