Вівторок, 05 грудня 2023 09:45

Готується держзамовлення на 750 вітчизняних бронемашин

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, Міноборони готує замовлення на виробництво 750 бойових броньованих машин українського виробництва.

Заступник міністра оборони України генерал-лейтенант Іван Гаврилюк розповів, що бронемашини будуть різних типів.

Крім того, планується в рази збільшити виробництво мінометних мін, розпочати виробництво снарядів.

Наразі вітчизняний виробник задовольняє потреби війська лише частково.

Тривалий час в Україні бракувало коштів на держзамовлення, як наслідок, не всі профільні підприємства в змозі у короткі терміни налагодити конвеєрне виробництво техніки.

«Водночас Президент поставив завдання щодо максимально можливого завантаження підприємств вітчизняної оборонки, розширення і масштабування виробництва», – додав генерал-лейтенант.

Заступник міністра оборони не розкрив деталі того, які українські компанії оборонно-промислового комплексу України отримають замовлення.

Проте генерал-лейтенант зазначив, що БТР-4Е українського виробництва після війни займе свою нішу на світовому ринку зброї.

До повномасштабного вторгнення виробництвом цих броньованих машин займалося ДП «Харківське конструкторське бюро з машинобудування».

Також «Житомирський бронетанковий завод» займався виготовленням бронекорпусів БТР-4Е.

Нагадаємо, зараз в Україні значна кількість компаній займається проєктуванням та виробництвом різних броньованих машин.

У вересні стало відомо, що компанія «Українська бронетехніка» та підприємство «АвтоКрАЗ» спільно реалізовуватимуть проєкти з виробництва броньованих машин.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, своєю чергою науково-виробниче об’єднання «Практика» розробляє медичну евакуаційну машину для українських військових.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: