Субота, 02 грудня 2023 13:14

До експлуатації в ЗСУ допустили нові комплекси РЕБ

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, Міноборони України допустило до експлуатації у військах нові зразки вітчизняних комплексів РЕБ, які призначені для протидії БПЛА.

Оборонне відомство спільно з Генштабом ЗСУ завершили тестування розроблених вітчизняними підприємствами, тактичних засобів радіоперешкод для протидії баражуючим боєприпасам та FPV-дронам.

Під час випробувань системи підтвердили свої тактико-технічні характеристики в умовах застосування, наближених до бойових. Нині ці засоби рекомендовані до постачання у підрозділи Збройних Сил України.

Водночас найближчим часом планується провести випробування ще низки тактичних засобів радіоелектронної боротьби (РЕБ) з БПЛА та засобів виявлення дронів.

Серед систем, які нещодавно були допущені до експлуатації у військах – комплекс РЕБ, який використовується для боротьби з усіма типами ворожих БПЛА.

Заявлено, що він здатен придушувати сигнали управління, передачі даних супутникової навігації GPS, ГЛОНАСС, Galileo і Beidou, а також створювати велику кількість фальшивих сигналів. Цей комплекс має пасивну систему виявлення та пеленгації безпілотників противника.

Повідомляється, що наразі ще два зразки вітчизняних систем «окопної РЕБ» проходять кодифікацію в Міноборони.

Йдеться про комплекс, який має протидіяти російським дронам-камікадзе «Ланцет» та комплекс, що захищатиме від ворожих FPV-дронів.

Раніше стало відомо, що в Україні створили компактну систему радіоелектронної розвідки під назвою «ЕТЕР». Він допоможе військовим виявляти ворожі системи РЕБ та запускати безпілотники по безпечному маршруту.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, крім того, така система може допомогти ефективніше боротися з військовим станціями РЕБ, виявляти позиції противника, розташування артилерії та завдавати вогневого ураження по ним.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: