Четвер, 12 жовтня 2023 10:23

«Повернись живим» отримав перші 5000 дронів-камікадзе

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, Фонд компетентної допомоги армії «Повернись живим» отримав перші п’ять тисяч дронів-камікадзе, що були придбані у рамках спільного проєкту з United24 та monobank.

Зібрані 14-17 серпня завдяки проєкту “Операція «Єдність» 235 мільйонів гривень були витрачені на придбання 10 000 FPV-дронів, а також боєприпасів до них.

«Для нас було важливо не просто купити дрони, а й доповнити їх бойовою частиною, щоб військовим не доводилося робити її власноруч.

Адже завжди є ризик, що саморобна вибухівка може не спрацювати у потрібний момент або вибухнути раптово», - розповідає директор фонду «Повернись живим» Тарас Чмут.

Моделі FPV-дронів і боєприпаси до них погоджені з українськими військовими. Дрони були виготовлені іноземною компанією, яка спеціалізується на виробництві безпілотників.

Виробництвом вибухової частини для FPV-дронів займається українське підприємство. Фонд проаналізував пропозиції кількох виробників та обрав найкращого.

«Від низки фірм ми отримали пропозиції та обрали найоптимальнішу. Вироби кодифіковані та допущені до експлуатації, з засобами ініціації, тобто безпечні. Вони вже пройшли певний рівень апробації у військах», – розповів керівник фонду.

Дрони споряджатимуться бойовими частинами двох типів: бронебійною кумулятивною для протидії техніці та уламково-фугасною для ураження ворожої живої сили та укріплень.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, отримані FPV-дрони буде розподілено між десятками бригад Сил оборони України, включаючи підрозділи територіальної оборони, а також спецпризначенців Служби безпеки України, у тому числі бійців ЦСО «А» СБУ.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: