Середа, 11 жовтня 2023 10:59

В Україні створили секретний БПЛА дальньої дії

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, в Україні розробили секретний ударний безпілотник з вагою бойової частини у 30 кілограмів та дальністю ураження 800 кілометрів.

На закупівлю цих БПЛА для українських військових збирають фонд Сергія Притули і волонтери Сергій Стерненко та Ігор Лаченков.

Збір на 100 далекобійних безпілотників, які мають назву «Морок», оголосили у вівторок 10 жовтня. На закупівлю цієї кількості необхідно зібрати 175 мільйонів гривень.

Збір отримав назву «Можем павтаріть». Він триватиме три дні.

Ці українські повітряні дрони-камікадзе мають дальність польоту до 800 км. Вони мають забезпечити Сили оборони можливістю завдавати ударів по важливих об’єктах противника у глибокому тилу.

Судячи з суми, яку збирають волонтери на озвучену кількості безпілотників, вартість одного «Морока» становить 1,75 млн грн.

«Разом із Сергієм Стерненком та Ігорем Лаченковим ми збираємо на 100 далекобійних БПЛА «Морок» українського виробництва.

Завдяки тому, що «Морок» здатен нести 30 кг корисного навантаження на відстань до 800 км, повтор буде дуже яскравим та несподіваним для ворога», – йдеться у повідомленні фонду Притули.

Раніше у вересні Служба безпеки України опублікувала два зображення українського безпілотника «Морок».

Мова йде про одномоторний БПЛА зі штовхаючим гвинтом у хвостовій частині, який побудований за нормальною аеродинамічною схемою. Хвостове оперення двобалкове, обернене V-подібне.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, силова установка використовує двигун внутрішнього згоряння.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: