Понеділок, 09 жовтня 2023 09:42

В Києві представили нові українські оборонні розробки

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, відбулася виставка безпекових технологій Security 2.0, на якій представили розробки українського виробництва.

Захід присвятили різним аспектам, які мають покращити безпеку в Україні.

Security 2.0 об’єднала представників влади, керівників компаній, державний сектор та бізнес, міжнародні компанії, експертів в галузі безпеки для обговорення питань реагування в надзвичайних ситуаціях.

На виставці представили різні рішення, які мають допомогти з розмінування, спорядження для оборонців та деякі інші рішення. Зокрема показали прозоре маскувальне покриття інфрачервоного діапазону, яке може наноситися на різні поверхні.

Покриття «Теплові невидимки» призначене для розсіювання та відведення тепла, що має зробити техніку малопомітною для тепловізорів.

Представлено мінний трал «Ларвус» та роботизована платформа «Гном» від компанії TEMERLAND.

«Ларвус» призначений для знешкодження протипіхотних мін методом примусового підриву.

На виставці також показали опрацьовану модель метеостанції для військових від Meteotrek.

Єдиний виробник метеостанцій в Україні Meteotrek на початку війни стикнувся із тим, що аграрний ринок згорнувся, а потреба у метеостанціях для фронту була шалена. Тому компанія переорієнтувалася на військові потреби.

Компанія Kvertus показала семикілограмовий рюкзак-антидрон Kvertus AD Counter FPV, який недавно протестували на лінії фронту.

«Найгірший для розробників результат — FPV-дрон зміг підлетіти на 150 метрів, найкращий — 300 метрів», – розповіли розробники.

Однак це не індивідуальна річ, і кожному воїну такий рюкзак не потрібен. Тож група із 8-10 бійців може пересуватись під прикриттям одного такого рюкзака-антидрона. Вартість пристрою — 118 тис. грн.

На виставці можна було побачити різні залізобетонні укріплення, які призначення для міст та для військових на лінії фронту.

Компанія «ЗАВОД ЗАЛІЗОБЕТОННИХ КОНСТРУКЦІЙ №1» показала спеціальні секційні укріплення, якими можна посилювати різні позиції.

Показані олівці для розмінування SF-1, призначені для пропалювання металу. Прилад має ефективно пропалювати металеві оболонки вибухонебезпечних предметів, наприклад, боєприпасів.

Коли він взаємодіє з металевою оболонкою вибухонебезпечного предмета, то він випалює повністю вибухову речовину всередині.

Компанія Rhino показала рідку-легку броню для автотехніки, яка додає максимум 90 кг ваги та яку наносять методом розпилення. Ціна захисту, залежно від розміру легковика й обсягу робіт, становить 2-3 тис. доларів. Його можна також нанести на металеві конструкції, поверхні будинків тощо.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, на польових випробуваннях із підривом гранат РГД-5, DM50 і DM51 (від 1 до 3 метрів) на незахищеній частині кількість уражень сягнула 97, на захищеній — одне пробиття.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: