П'ятниця, 06 жовтня 2023 10:10

ЗСУ отримають додаткові Gepard та IRIS-T від Німеччини

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, такі постачання дозволяють реалізувати системне комплексне посилення української системи протиповітряної оборони.

Збройні Сили України отримають додаткове і вкрай важливе посилення німецьким озброєнням, яке включає ще один зенітний ракетний комплекс IRIS-T та одразу 12 самохідних зенітних систем Gepard.

Про постачання цих систем ППО поки офіційно не оголошено, але Bloomberg повідомило про це з опорою на власні джерела. При цьому постачання IRIS-T та Gepard прив'язано до забезпечення надійного захисту зернового коридору.

Строки передачі визначені у межах до кінця року, тобто протягом найближчих трьох місяців.

Водночас видання не повідомило про яку саме версію IRIS-T від Diehl йде мова, бо Україна отримала дві версії цього ЗРК. Перша - IRIS-T SLM, який належить до комплексів середньої дальності та може знищувати цілі на дальностях до 40 км.

Другий - IRIS-T SLS, який через першого оператора у вигляді Швеції також відомий як RBS-98. Це комплекс малої дальності із дальністю ураження цілей на дальності до 10 км. Всі версії постачаються до України за довготривалими контрактами.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, окрім того, німецький уряд профінансував додаткові автоматизовані комплекси розвідки SurveilSpire.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: