Четвер, 05 жовтня 2023 11:38

Rheinmetall передав Україні нову партію розвідувальних систем

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, Rheinmetall почав передавати Україні нову партію автоматизованих розвідувальних систем SurveilSpire.

У концерні розповіли, що замовлення для України оплатив уряд Німеччини.

«Замовлення у двозначному діапазоні мільйонів євро. Замовлення зробив німецький уряд», – розповіли в Rheinmetall.

Система захисту безпілотників SurvеilSpire призначена для розвідки та боротьби з ворожими дронами.

До складу систем розвідки входить спостережена вежа з камерою денного та нічного бачення, автопілотовані міні-дрони та система управління. Транспортні засоби також включені.

Системи використовуються, зокрема, для моніторингу ділянок місцевості. Система також може забезпечити мережу 5G. Rheinmetall співпрацює над проєктом з естонською компанією DefSecIntel.

«Доставка вже почалася», – зазначили у німецькому концерні.

Для розгортання системи потрібно лише три людини. Система включає бездротові канали зв’язку (4G і Starlink) для передачі відео на мобільний командний пункт.

Система також застосовує безпілотники-розвідники на автопілоті, які можуть проводити патрулювальні польоти. Отриману інформацію опрацьовують за допомогою спеціального програмного забезпечення та штучного інтелекту.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, про передачу перших цих систем повідомлялось у лютому цього року. Тоді уряд Німеччини також оплатив SurveilSpire для України.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: