П'ятниця, 13 жовтня 2023 10:34

Данія та Чехія передадуть Україні бронетехніку і важке озброєння

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, у найближчі місяці Данія та Чехія коштом уряду Данії передадуть Збройним силам України бойові машини піхоти, танки та важке озброєння.

Данія та Чехія об’єднали зусилля в рамках спільного проекту для підтримки України у боротьбі з російськими окупантами.

У рамках першої частини проекту обидві держави передадуть близько 50 бойових машин піхоти та основних бойових танків, а також засоби радіоелектронної боротьби та розвідки та великокаліберні боєприпаси.

«Це вагомий подарунок техніки, яка дуже затребувана в Україні. Цей подарунок став можливим завдяки зразковій співпраці між Данією та Чеською Республікою», – сказав міністр оборони Данії Троелс Лунд Поульсен.

Однак не вся техніка буде новою. У повідомленні зазначається, що постачання включатимуть також відремонтовану техніку, яка вже перебуває на озброєнні ЗСУ.

Найменування техніки невідоме, однак мова може йти про капітальний ремонт українських БМП-1 та БМП-2, а також ремонт та модернізацію танків сімейства Т-72. Саме на обслуговуванні цієї техніки спеціалізується чеський оборонно-промисловий комплекс.

Крім того, в червні 2023 року «Українська оборонна промисловість» (колишній «Укроборонпром») уклало контракт із чеським підприємством VOP CZ на ремонт та модернізацію українських танків Т-64.

Можна припустити, що він вступив в активну фазу та Чехія почала передавати відремонтовану техніку цього типу.

В рамках проєкту також планується поставити велику кількість піхотного озброєння, зокрема, 2500 пістолетів, 7000 гвинтівок, 500 ручних кулеметів та 500 снайперських гвинтівок.

Із важкого озброєння обидві країни планують передати 500 великокаліберних кулеметів, 280 безвідкатних гармат, 7000 одиниць протитанкової зброї, 10 000 ручних гранат і 60 мінометних систем.

У поставку також увійде значна кількість систем для боротьби з дронами.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, наголошується, що перелік створено з урахуванням вимог та потреб Збройних Сил України з метою посилення їх боєздатності.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: