Середа, 20 вересня 2023 10:39

Україна отримає ще 45 танків

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, Данія вирішила передати Україні ще 45 танків в межах оборонної допомоги, зокрема, 30 танків Leopard 1 та 15 модернізованих радянських Т-72.

Про це заявив міністр оборони Данії Трольс Лунд Пульсен. Це він сказав на 15-му засіданні Контактної групи з оборони України в форматі «Рамштайн», яке у вівторок проходило в Німеччині.

За словами міністра, модернізовані танки Т-72 українські військові зможуть застосовувати одразу на полі бою, а для управління Leopard 1 екіпажі мусять пройти відповідну підготовку.

Коли буде здійснене постачання бойових машин наразі не відомо.

Ймовірно, ці танки є частиною пакету військової допомоги на суму 833 мільйони доларів, про який Данія оголосила минулого тижня без розкриття деталей.

Вся сума розподілена на три частини: 617 мільйонів доларів витратять цього року, 209 мільйонів — у 2024 році та 7 мільйонів — у 2025 році. Відповідний пакет став 12 і найбільшим, що передала Данія від 24 лютого 2022 року.

Нагадаємо, ще в лютому Німеччина, Данія та Нідерланди анонсували надання Україні танків Leopard 1 для допомоги в протидії російській повномасштабній агресії. В цілому Силам оборони України мають поставити понад 100 відремонтованих танків Leopard 1 у версії A5.

Перші 10 танків в межах цієї співпраці поставили в Україну на початку вересня. Ще більше – в дорозі.

Тренування українських екіпажів проходить у Німеччині, данськими інструкторами у співпраці з німецькими спеціалістами. Курс підготовки скорочений порівняно зі стандартним.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, данські інструктори відповідають за першу частину підготовки екіпажів, після чого за справу беруться їхні німецькі колеги.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: