Понеділок, 01 травня 2023 09:52

ЗСУ озброїли реактивними системами на унікальному шасі Tatra

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, українські артилеристи на передовій використовують чеські 122-мм реактивні установки BM-21MT.

Кадри з цими системами в Україні показали у соціальній мережі. Артилерійські системи BM-21MT виготовляє чеська компанія Excalibur Army.

Excalibur Army виготовляє безліч броньованих ракетних установок. Чеські системи побудовані на унікальному шасі Tatra, яке дозволяє їм проходити через дуже важку місцевість.

Пускова платформа заснована на добре відомих, перевірених та широко використовуваних системах ракетних пускових установок БМ-21 «Град».

Машини оснащені системою управління вогнем – комп’ютерна система, інерційна система навігації та зв’язок – які підвищують продуктивність при виконанні окремих завдань та координації дій ряду артилерійських підрозділів.

BM-21MT має комірки для матеріально-технічного комплекту запасних частин, інструментів і приладдя. Це обкладення призначене для заміни несправних частин, усунення дрібних несправностей екіпажем і обслуговування пускової установки.

Виробником заявлено, що 40 ракет з пускової установки здатні уражати цілі на відстані 40 кілометрів, але це також залежить від самого боєприпасу.

У BM-21 MT використовується броньована кабіна та системи автоматизації керування стрільбою. Загальна маса – 16,3 т.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, машина, оснащена двигуном Tatra V8 потужністю 270 кВт, здатна розвивати швидкість до 90 км/год.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: