Середа, 23 червня 2021 11:30

Renault представила оновлений Duster

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, суперпопулярний кросовер дочірньої марки Dacia у 2021 році отримав низку цікавих оновлень

З моменту виходу на ринок в 2010 році Dacia Duster розійшовся тиражем майже 2 млн примірників, не враховуючи моделей під маркою Renault, які продаються за межами Європи.

Нинішнє друге покоління румунського кросовера випускається з 2017 року і стабільно входить до п'ятірки найпопулярніших субкомпактних SUV європейського ринку.

Разом з рестайлінгом «робот» EDC повернувся на Duster, але тепер його прикрутили ні до дизелю, а до найбільш потужної 150-сильної бензинової версії в поєднанні з переднім приводом - це єдина в оновленій гаммі двопедальна модифікація. Всі інші версії - c 6-ступінчастою МКП.

Базова 1,0-літрова «турботрійка» видає 90 к.с. на бензині і 100 к.с. в біпаливному виконанні (бензин/пропан-бутан), причому в останнього збільшений запас палива обох видів. Завдяки цьому далекобійність на одній заправці становить +1235 км.

1,3-літрова бензинова «турботрійка» доступна також у версії на 130 к.с., але тільки на передньому приводі. Повний привід на румунському «Дастері» доступний тільки в поєднанні з турбодизелем або з 150-сильним бензиновим мотором.

Жодних змін в ходовій здебільшого не заявлено, зате любителі оффроуду оцінять зашитий в нову мультимедійну систему з 8-дюймовим сенсорним екраном режим 4x4 Monitor, що відображає компас, альтиметр і кути нахилу.

На передньому приводі 4x4 Monitor, ясна річ, не доступний. Відзначимо, що передньопривідний Duster завдяки шинам зі зниженим опором коченню, новими підшипниками і новим заднім спойлером став економічнішим і екологічнішим.

Загальні для всіх «Дастерів» зміни в салоні - це повністю нова оббивка поліпшеної якості, більш зручні підголовники сидінь і новий регульований 1,1-літровий бокс-підлокітник між передніми кріслами з двома USB-розетками всередині.

За доплату можна отримати систему кругового огляду, але сучасних електронних асистентів водія (на кшталт адаптивного круїз-контролю або системи утримання в смузі) у «Дастера» поки немає.

Зовні рестайлінговий Duster найпростіше ідентифікувати за новими світлодіодними фарами і ліхтарями з Y-подібним мотивом і трохи більш опуклим і кутастим оформленням осередків фальшрадіаторной решітки.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, у продаж оновлений європейський Duster надійде у вересні 2021 року.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: