Вівторок, 01 червня 2021 14:49

Вітчизняний завод створив виробництво автопаливозаправників з еліптичним дном

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, Завод спецтехніки «Техкомплект» освоїв випуск бензовозів із опуклим днищем, розрахованих на найскладніші умови експлуатації

Ще зовсім недавно у Заводу спецтехніки «Техкомплект» можна було купити спецтехніку в Україні для транспортування і обліку світлих нафтопродуктів, в якій цистерни з поперечним перерізом «чемодан» виготовлялися винятково із пласкою задньою стінкою - дном.

Однак від великих корпоративних клієнтів виробник незрідка чув побажання придбати бензовоз або партію машин, в яких цистерна з опуклим днищем. Відповідно, назріла потреба налагодити випуск нової продукції.

Тому, починаючи з весни 2021 року, нові сучасні паливозаправники, що випускаються на базі IVECO, MAN, FOTON, JAC, GAZ, MAZ Заводом спецтехніки «Техкомплект» на власному виробництві в Полтавській області, отримали своє конструктивне удосконалення.

Відтепер тут можна замовити і придбати автопаливозаправник, в якому цистерна оснащена задньою стінкою опуклої форми. Такий конструктив задньої стінки виходить завдяки застосуванню так званих еліптичних днищ.

Звісно, що як і раніше на Заводі спецтехніки «Техкомплект» можна також замовити автопаливозаправник з традиційним плоским днищем. Такі цистерни будуть як і раніше доступні для тих, кому потрібна «робоча конячка» для стандартних умов використання бензовозів.

Наприклад, для агропідприємств дозаправка сільгосптехніки, що працює в полі, може виконуватися і, при цьому, справлятися «на відмінно», за допомогою недорогого автопаливозаправника з цистерною об'ємом 4/5/5,5 м3 та пласкою задньою стінкою.

Такі спецавтомобілі рекомендується купувати на базі IVECO Daily (4 м3); GAZON Next (Белава-1500/-1503), JAC N82, FOTON Aumark C 8515 (5 м3); МАЗ-4371 «Корнет» (5,5 м3).

Або ж можна вибрати модель з еліптичної опуклою задньою стінкою (для власного виробництва в Полтаві закуплена партія необхідних комплектуючих з Франції).

У чому ж перевага еліптичної форми задньої стінки? У такого днища радіус кривизни плавно зменшується від самої опуклої точки до бортів, що дозволить конструкції такої автоцистерни витримати інтенсивні навантаження, які можуть виникнути при роботі з ПММ в нафтогазовій промисловості.

Днища з вигином еліптичної арматури - це:

гарантія надвисокої міцності

стійкість до перепадів тиску і підвищеного тиску

незалежність від вакуумного впливу

чудове протистояння гідроударам.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, головна перевага опуклих стінок - зниження ударних навантажень в той момент, коли навантажений паливом бензовоз розганяється, і розсіювання ударних навантажень в момент гальмування.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: