Понеділок, 11 липня 2022 10:44

Європейські автовиробники створюють спільну мережу зарядок для вантажівок

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, TRATON GROUP, Daimler Truck та Volvo Group запускають спільне підприємство, яке розвиватиме зарядну інфраструктуру в Європі.

8 липня 2022 року TRATON GROUP (власник брендів Scania та MAN), Daimler Truck та Volvo Group завершили останній етап створення спільного підприємства (СП), генеральним директором якого призначена Аня ван Нірсен.

Очікується, що нове СП до 2050 відіграє значну роль у підтримці «Зеленої угоди» Європейського Союзу з вантажних перевезень з нульовим викидом вуглецю.

Як було оголошено минулого року, спільне підприємство планує встановити та експлуатувати не менше 1,7 тис. високопродуктивних точок заряджання екологічно чистої енергії на автомагістралях та поблизу них, а також у логістичних центрах по всій Європі.

Сторони зобов'язуються інвестувати 500 млн. євро, що на сьогоднішній день вважається найбільшим вкладенням у зарядну інфраструктуру в європейській індустрії великовантажних автомобілів.

Учасники угоди заявили, що СП має намір відігравати роль каталізатора як оператора пункту зарядки (CPO) у ланцюжку створення вартості, встановлюючи та керуючи зарядними станціями для великовантажних вантажівок та автобусів.

Це буде самостійна юридична особа, яка працює під власним корпоративним ім'ям і базується в Амстердамі (Нідерланди).

Завдяки строгому підходу, орієнтованому на клієнта та на конкретні потреби транспортних операторів, СП надасть надійні та доступні високопродуктивні зарядні станції для всіх операторів парку електромобілів великої вантажопідйомності.

Ініційована трьома сторонами, буде відкрита і доступна для всіх важких комерційних автомобілів в Європі, незалежно від марки.

TRATON GROUP, Daimler Truck та Volvo Group володітимуть рівними частками у спільному підприємстві, але продовжать конкурувати у всіх інших областях. Докладніша інформація, включаючи розкриття назви бренду, буде доступна протягом 2022 року.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, команда СП швидко працюватиме над розширенням операцій та розгортанням мережі, щоб забезпечити надійну та зручну громадську зарядку для великовантажних транспортних засобів.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: