Середа, 12 червня 2024 18:07

Сергій Деркач: Цифрові інструменти та комплексний підхід до відбудови є ключовими для забезпечення прозорості та підзвітності процесу відновлення

Ключова тема обговорення – інструменти забезпечення прозорості та підзвітності відбудови.

“Практична реалізація принципів прозорості та підзвітності під час відновлення напряму впливає на довіру до нашої держави, як з боку міжнародних партнерів, так і збоку власних громадян.

Від цього залежать обсяги інвестицій, які будуть залучені до відбудови. У питанні забезпечення прозорості та підзвітності команда Міністерства відновлення досягла значного прогресу. Зокрема, йдеться про запуск екосистеми DREAM, розробку геоінформаційної системи регіонального розвитку, використання методології пріоритезації проєктів відновлення за кошти Фонду ліквідації наслідків збройної агресії. Також Міністерство розробило та реалізує Антикорупційну програму для мінімізації корупційних ризиків, проводить системне навчання антикорупційних уповноважених. Це лише частина роботи, яка дозволить підвищити прозорість процесу відновлення”, – наголосив Сергій Деркач.

Заступник міністра також підкреслив роботу Агенства відновлення у цьому напрямку. Наприклад, запровадження єдиної методики проведення закупівель, публікації кошторисної документації, сертифікацію до міжнародних стандартів проведення закупівель.

“Головне сьогодні – це подальший розвиток всіх інструментів, у першу чергу обов’язковість використання системи DREAM та масштабування найкращих практик Агенства відновлення на місцевий рівень”, – підсумував Сергій Деркач.

Під час панельної дискусії учасники разом фокусувались на трьох ключових питаннях:

  • Які зусилля докладаються для побудови прозорої та підзвітної системи управління процесом відновлення?

  • Як місцева влада може запевнити мешкаців та міжнародних партнерів, що кошти на відбудову витрачаються в інтересах суспільства?

  • Як підвищення прозорості та доброчесності сприятиме місцевому економічному розвитку та залученню іноземних інвестицій?

Підписуйтеся на сторінки Міністерства відновлення у соцмережах Facebook, Twitter, Telegram




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: