Середа, 29 травня 2024 10:11

У Привовчанському на Дніпропетровщині відкрився ліцей, відновлений за підтримки ЄІБ

Це вже друга школа, відкрита цьогоріч на Дніпропетровщині в межах Надзвичайної кредитної програми для відновлення України — спільної ініціативи Європейського Союзу та Європейського Інвестиційного Банку (ЄІБ).

Програма має розмір в 200 млн євро, які спрямовуються на відновленні соціальної інфраструктури українських міст.


Ремонт ліцею у Привовчанському провели в межах Надзвичайної кредитної програми для відновлення України у партнерстві з Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури України, Міністерством фінансів України, Дніпропетровською обласною державною адміністрацією, Павлоградською районною військовою адміністрацією та Програмою розвитку Організації Об'єднаних Націй (ПРООН) в Україні.

«Ліцей у Привовчанському — свідчення відданості та ефективної командної роботи в межах програм відновлення ЄІБ. Разом із нашими європейськими та місцевими партнерами ми й далі працюємо, щоби забезпечити краще життя та світле майбутнє для наших дітей, які страждають від війни» — зазначив виконувач обов'язків Міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Василь Шкураков.

У Дніпропетровській області програми з відновлення від ЄІБ Надзвичайна кредитна програма для відновлення України та Програма з відновлення України охоплюють 26 проєктів. Серед них — 10 шкіл, 12 лікарень, адміністративна будівля та 3 станції водопостачання та водовідведення. Чотири проєкти вже успішно завершено, а решта проєктів перебувають нині на різних етапах будівництва.

«Попри щоденні обстріли, деякі українські громади вже на шляху до відновлення, про що свідчить сьогоднішнє відкриття відремонтованого ліцею в Привовчанському. ЄІБ залишається відданим підтримці українських громад та покращенню життя в Україні багатьма способами, зокрема через відновлення соціальної інфраструктури» зауважила віцепрезидентка ЄІБ, відповідальна за операції банку в Україні, Тереза Червінська.

Окрім облаштування бомбосховища, ремонту зовнішніх та внутрішніх приміщень, у Привовчанському ліцеї також були модернізовані системи водопостачання та водовідведення, опалення, сантехніка та освітлення.

Для створення інклюзивного середовища були встановлені пандуси, що забезпечують безбар'єрний доступ для всіх учнів, зокрема з інвалідністю.

«Ми пишаємося тим, що є давніми партнерами програми ЄІБ із відновлення інфраструктури, допомагаючи відбудовувати українські громади. Відремонтована школа, яку ми відкриваємо, є ще одним відчутним результатом нашої підтримки освіти та інвестицій у майбутнє», – додала Посол ЄС в Україні Катаріна Матернова.

Реконструкція ліцею в Привовчанському була профінансована кредитом ЄІБ у розмірі 630 000 євро. Ще 180 000 євро виділили з місцевого бюджету.

Підписуйтеся на сторінки Міністерства відновлення у соцмережах Facebook, Twitter, Telegram




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: