Четвер, 25 квітня 2024 19:32

ПРООН долучилась до ініціативи Мінінфраструктури з оновлення державних будівельних норм для реабілітаційних закладів

Розбудова медзакладів, в яких можна буде проходити сучасну та якісну реабілітацію — є одним з пріоритетних завдань Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України.

Команда Мінінфраструктури та МОЗ ініціювали оновлення державних будівельних норм, а саме розробку нового розділу, що встановлює сучасні вимоги до приміщень реабілітаційних закладів та реабілітаційних відділень у складі лікарень до ДБН В.2.2-10:2022 «Заклади охорони здоров'я. Основні положення».

До цієї ініціативи долучилась Програма розвитку Організації Об'єднаних Націй (ПРООН).

В рамках проєкту «Підтримка людей з інвалідністю, спричиненою війною» проведений воркшоп “Зміни державних будівельних норм для забезпечення ефективної реабілітації”.

За участю представників реабілітаційних центрів та відділень лікарень, а також МОЗ, ПРООН, ВООЗ, Командування медичних сил ЗСУ та ДСНС проведено експертне обговорення специфіки реабілітаційного процесу для подальшого формування відповідних вимог в державних будівельних нормах України.

Експерти поділились досвідом надання реабілітаційних послуг та обговорили формування вимог до реабілітаційних приміщень за основними напрямками:

для дітей та дорослих;

для надання реабілітаційних послуг в стаціонарних та амбулаторних умовах;

до реабілітаційних відділень лікарень та окремих реабілітаційних центрів;

в період післягострої та довготривалої реабілітації.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: