Четвер, 11 квітня 2024 16:34

Реформа автобусних перевезень, розвиток мобільності та сполучення з Європою: відбулась зустріч із керівництвом компанії Flixbus

Заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач зустрівся із керівництвом компанії Flix – генеральним директором Андре Швамляйном та ІТ-директором Даніелем Крауссом.

Ключові теми зустрічі – зростаюча потреба у розвитку пасажирського транспорту в Україні та реалізація реформи міжнародних автобусних перевезень, розвиток мобільності, внутрішнього та міжнародного транспортного сполучення, інтеграція українського ринку пасажирських перевезень до ЄС та можливість реалізації спільних проєктів.

«У рамках реформи міжнародних автобусних перевезень ми продовжуємо вести діалог з перевізниками та транспортними компаніями, щоб знайти найкращі рішення проблем пасажира, перевізника та держави.

У першу чергу йдеться про якісні послуги для пасажирів, і тут варто відзначити сервіс компанії FlixBus, яка має стандарти та забезпечує комфортний сервіс під час поїздки. FlixBus не припиняв надавати послуги в Україні жодного дня з часу повномасштабного вторгнення до України та запустив програму підтримки українських пасажирів, що надзвичайно цінно.

Не менше важливо – це підтримка економіки, створення робочих місць та сплата податків. Для цього ми зі свого боку маємо забезпечити рівні та конкуретні умови доступу до ринку та роботи перевізників, а ринок працювати доброчесно», – наголосив Сергій Деркач під час зустрічі.

Під час розмови було обговорено, зокрема, особливості відкриття міжнародних та внутрішніх маршрутів в Україні, труднощі українського регулювання та досвід регулювання цієї сфери в інших країнах.

За словами Андре Шваммляйна, принцип побудови мережі FlixBus у кожній країні – це співпраця з місцевими автобусними партнерами, забезпечуючи створення робочих місць у цих країнах і долучаючись до наповнення міцевих бюджетів податками. В Україні компанія вже співпрацює з 13 місцевими перевізниками на 26 міжнародних маршрутах, має свій офіс в Україні та спіробітників, а також велику локальну ІТ-команду, яка залучена до розробки глобальної платформи Flix. Керівник компанії висловив готовність до подальшого розвитку в Україні і сподівання на продовження реформ у сфері пасажирських перевезень.

Довідково. Flix – всесвітній оператор пасажирських перевезень із головним офісом у Німеччині. В Україні компанія з 2019 року розвиває автобусні перевезення під брендом FlixBus, співпрацюючи з 13 українськими компаніями-перевізниками. Сьогодні FlixBus має 26 прямих маршрутів з України до Польщі, Німеччини, Чехії, Австрії, Словаччини та Угорщини. Рейси FlixBus відправляються з 24 українських міст, в тому числі з Києва, Львова, Ужгороду, Вінниці, Чернівців, Полтави, Тернополя, Житомира, Рівного та інших.

Нагадаємо, Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України розпочало реалізацію реформи міжнародних автобусних перевезень. Ключова мета всіх змін – забезпечити якісний сервіс пасажиру та сприятливі умови для роботи легального бізнесу. Реформа міжнародних автобусних перевезень складається як з продуктів та послуг для пасажира та перевізника, так і зі змін до профільних нормативних актів. Зокрема, йдеться про єдиний онлайн-портал для пасажира та перевізника, запуск послуги єЧерга для автобусів та онлайн-кабінету перевізника для відкриття міжнародних маршрутів.

Підписуйтеся на сторінки Міністерства відновлення у соцмережах Facebook, Twitter, Telegram




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: