Четвер, 11 квітня 2024 17:41

ЗВІТ про результати проведення громадського обговорення проєкту постанови Кабінету Міністрів України

1. Найменування органу виконавчої влади, який проводив обговорення

Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України.

2. Зміст питання або назва проекту акта, що виносилися на обговорення

На обговорення виносився проєкт постанови Кабінету Міністрів України «Про реалізацію експериментальних проектів у сфері містобудівної діяльності», який було розроблено з метою запровадження реформи державного регулювання у сфері містобудівної діяльності в частині визначення процедури розроблення проектної документації на будівництво об’єктів, здійснення державного архітектурно-будівельного контролю та нагляду, набуття права на виконання підготовчих та будівельних робіт, прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об’єктів.

Проєктом акта пропонується погодитися з пропозицією Мінінфраструктури стосовно реалізації експериментальних проектів у сфері містобудівної діяльності та затвердити порядки щодо надання містобудівних умов та обмежень забудови земельної ділянки; розроблення, погодження та проведення експертизи проектної документації на будівництво; набуття права на виконання підготовчих та будівельних робіт, прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об’єктів; здійснення державного архітектурно-будівельного контролю; здійснення державного архітектурно-будівельного нагляду.

Також передбачалося, що на період дії експериментальних проектів не застосовуватимуться норми Порядку затвердження проектів будівництва і проведення їх експертизи та визнання такими, що втратили чинність, деяких постанов Кабінету Міністрів України», затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 11 травня 2011 р. № 560; Порядків, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 13 квітня 2011 р. № 461 «Питання прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об'єктів»; постанови Кабінету Міністрів України від 24 червня 2022 р. № 722 «Деякі питання здійснення дозвільних та реєстраційних процедур у будівництві в умовах воєнного стану»; Порядку здійснення державного архітектурно-будівельного нагляду, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 19 серпня 2015 р. № 698; Порядку здійснення державного архітектурно-будівельного контролю, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 23 травня 2011 р. № 553.

Громадське обговорення проводилося у формі електронних консультацій. Проєкт акта опубліковано 13 грудня 2023 р. на офіційному вебсайті Мінінфраструктури (www.mtu.gov.ua) у розділі «Діяльність/Регуляторна діяльність».

У повідомленнях про оприлюднення було зазначено, що Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України приймає зауваження та пропозиції від фізичних та юридичних осіб до проєкту акта до 13 січня 2024 р. на електронну адресу: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її..

3. Інформація про осіб, що взяли участь в обговоренні

За період громадського обговорення до Мінінфраструктури надійшли пропозиції від Управління містобудування та архітектури Броварської міської ради, Інспекції державного архітектурно-будівельного контролю Львівської міської ради, Відділу державного архітектурно-будівельного контролю Бориспільської міської ради, Громадської організації «Інститут законодавчих ідей», Громадської організації «Голка», народного депутата України

Г.В. Бондар, Національної спілки архітекторів України, Архітектурної палати Національної спілки архітекторів України, політичної партії «Народовлання», Володимира Брунька, які були опрацьовані Міністерством.

4. Інформація про пропозиції, що надійшли до Мінінфраструктури за результатами обговорення та про рішення, прийняті за результатами обговорення наведена у додатку до Звіту.

Додаток до Звіту




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: