Понеділок, 01 серпня 2022 09:50

Волонтери придбають для ЗСУ найбільші в світі тягачі для важкої техніки

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, український волонтер Юрій Бірюков повідомив про те, що для потреб Збройних Сил України планується закупівля партії американських тягачів Oshkosh M1070.

Закупівля такого транспорту дозволить вирішувати задачі оперативного перекидання САУ і танків на великі відстані.

Він відзначив, що Oshkosh M1070 – це найбільший танковий тягач. В комплекті до нього йде лафет вантажопідйомністю 65 т, а також комплект запасних частин.

Вони необхідні для того, щоб мати змогу оперативно перевозити САУ та танки з однієї ділянки фронту на іншу, зокрема, на великі відстані – понад 100-200 км.

Повідомлено, що волонтери з ГО «Справа громад» знайшли цілу партію тягачів Oshkosh. Скільки знайшли таких автомобілів-велетнів та за якою ціною, невідомо.

Однак на одному з інтернет-ресурсів американська версія Oshkosh 1989 року випуску коштує 59 800 євро.

Нагадаємо, у 2021 році одеські митники не пропустили американський військовий тягач Oshkosh M1070, який намагалися видати за фуру.

Тоді митники повідомили, що в декларації було зазначено, що машина, що прибула, нібито цивільного призначення.

Проте швидко з’ясувалося, що вантажівка належить до класу: «Системи перевезення важкого устаткування». Але одеський суд відмовився визнавати військовою технікою ввезений в Україну Oshkosh M1070.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, в результаті провадження було закрито, а митниці наказали повернути вилучений тягач.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: