П'ятниця, 25 березня 2022 08:15

Заарештовано вже майже 80 російських авіалайнерів

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, авіалайнери заарештували, зокрема, в Туреччині, Азербайджані, Вірменії - країнах, які Росія вважає дружніми або нейтральними.

Через військову агресію росії, 78 літаків російських авіакомпаній потрапили під арешт у кількох державах у зв'язку з економічними санкціями, запровадженими щодо росії.

«У нашій країні було 1367 літаків. На даний момент втратили 78 машин, вони були заарештовані у нас під час польотів», - заявляє російський міністр транспорту Віталій Савельєв.

За словами чиновника, росія все ще робить спроби домовитися із західними лізинговими компаніями про викуп літаків, але ті не йдуть на переговори.

Як зазначив Савельєв, йде пошук легального порозуміння із лізингодавцями і вирішення цього питання, але поки що не вдається.

Він також додав, що є заборона та вимога повернення, але учасники договорів лізингу не хочуть вступати в переговорний процес щодо компенсації ним оплати та викупу у них судів у власність російськими авіакомпаніями.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, зазначається, що Росія не збирається віддавати свої авіалайнери, тому що це означає залишити себе без авіації.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: